ВЕЧЕ ПРЕФИЊЕНОГ УЖИВАЊА

У препуној галерији Културног центра Мионица, одржано је представљање књижевног опуса Љубивоја М. Адамовића. Кроз његове књиге: „Топличка повест“, „Неиспричане приче“, „Река која се не леди“ и „Огањ земља Србинова“, провели су нас речју, његова кћи др Снежана Адамовић, професор књижевности, Ана Миљковић, професор књижевности и Зоран Ћосић, глумац Народног позоришта из Београда, као и музиком, квартет из Лазаревца који је предводио Милан Адамовић. На крају представљања, др Снежана Адамовић је комплетом књига даровала све присутне ученике одељења Основне школе из Дучића, а бројни љубитељи књиге дошли су до свог примерка овог књижевног дела.

Штампање књижевног опуса, као и синоћно представљање значајно су помогли и омогућили господин Милија Илић и господин Милован Живковић, негујући завичајну традицију.

Све ово је још лепше изгледало међу сликама Жељка Виторовића и Милана Хрњазовића, постављеним на изложби прошле седмице. Још један разлог да наставите да посећујете програме Културног центра.

+There are no comments

Add yours