Рад издвојеног одељења МШ „Живорад Грбић“ у Мионици

Издвојено одељење Музичке школе „Живорад Грбић“ постоји у Мионици од септембра 2018. године. У првој години рада одељење је имало око 30 ученика на гудачком, клавирском, хармоникашком, дувачком, гитарском одсеку, као и на одсеку српског традиционалног певања, али и у припремном разреду. Ученици од почетка редовно учествују на интерним часовима, такмичењима и јавним наступима у Мионици, Ваљеву и другим градовима у Србији.

Први значајан наступ био је Новогодишњи концерт у децембру 2018. године у Културном центру, који је публика поздравила са изузетним одушевљењем. Успешан рад прве године постојања заокружен је маестралним концертом ученика у матичној школи у Ваљеву. Наиме, ученици су наступили на Концерту издвојених одељења, а песму „Деца су украс света“ одлично су извели заједно са лајковачким одељењем.

Током претходне школске године организована су два запажена концерта – „Музикална јесен“ поводом обележавања Дечје недеље и традиционални Новогодишњи концерт „Звончићи, звоне на сав глас…“ у Културном центру. На овим музичким догађајима интерпретатори су извели композиције из различитих стилских епоха и показали су сјајно техничко и свирачко умеће. Групно музицирање представљено је кроз рад етно групе „Мионе“, у којој наступају ученице из класе проф. Милене Урошевић, и кроз рад дечјег хора – руководиоца проф. Тијане Читаковић.

У периоду похађања онлајн наставе, сви ученици су показали заинтересованост и успешно су завршили претходну школску годину.

+There are no comments

Add yours